Boller med rugmel

imageimageimageimageimage

8 store boller eller 16 små

3 1/2 dl vand
25 g gær
1 spsk honning
1 tsk salt
1/4 dl olie
250 g durummel
250 g fuldkornsmel
Evt. lidt solsikke- og græskarkærner, til at drysse på bollerne inden de bages

Opløs gæren i lunkent vand, der er lillefingervarmt. Tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt igennem, til den er jævn. Lad den hæve til dobbelt størrelse.

 

 

Ælt den igennem igen inden du former 8 eller 16 boller.

 

 

De skal hæve en halv time tildækket, jeg plejer at rive en stor frysepose op og lægger den over bollerne.

Pensel dem med vand, drys evt. solsikkekerner eller græskarkærner over.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

 

 

 

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*