Flødeost

image image image image

1 l kernemælk
250 ml cremefraiche
1,5 dl fløde
lidt salt
2-4 fed hvidløg, presset
et bundt purløg, hakket

Hæld mælkeprodukterne op i en gryde. Varm det langsomt op til ca. 35 grader, uden at røre i gryden. Det begynder at skille fra grydens kant, når det er færdigt.Tag gryden af varmen. Læg et viskestykke op i en si. Hæld det op i, så vandet kan løbe fra osten. Jeg starter med, at lægge tallerken i vasken hvor jeg stiller sien, inden jeg hælder væden op i. Her kan en del af væden løbe fra. Sæt det i køleskabet i ca. 8 timer, gerne længere, stadig i sien med viskestykket, og placer en skål nedenunder sien, så væden kan løbe fra osten. Når den er klar, tager du den ud af køleskabet og tilsætter salt, hvidløg og purløg. Server evt. til knækbrød eller til flutes og røget fisk.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*