Kåldolmere med grønsagssovs

imageimageimageimageimageimageimageimageTil 2 personer

Til kåldolmere

  • 250 g hakket svin
  • 2 tomater
  • 1 dl fond
  • 2 kviste karryurt
  • 12 champignon
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 2 spsk speltmel, sigtet
  • 6 blade savoykål
  • lidt olie

Til sovs

  • 1/2 savoykål ( efter de 6 hele blade er pillet af)
  • 100 g selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 1 porrebund
  • salt
  • peber
  • 1/4 tsk revet muskatnød

Tilbehør

10 kartofler

  • sæt en stor gryde over med vand og lidt salt, bring den i kog
  • når vandet koger lægges de 6 kålblade i, og gryden tages af varmen. Bladene skal blive i
  • tænd ovnen på 200 grader
  • skyl alle grønsager til kødet
  • hak løg, karryurt og champignon fint
  • knus hvidløg
  • skær tomaterne i både, og flå skindet af, hak dem herefter fint
  • rør kødet mørt med 1/2 tsk salt
  • tilsæt fond, æg, peber, karryurt og grønsager, rør i 5 minutter
  • tilsæt mel, rør til det er fordelt
  • skyl kartoflerne og læg dem i en gryde med vand, så det lige dækker, bring i kog og koger 20 minutter
  • pak farsen ind i de kogte kålblade og smør dem med lidt olie
  • sæt dem i ovnen i næstnederste rille og steg dem til de er gyldne
  • del resten af kålhovedet i to, den ene halvdel skal hakkes og koges i 5 minutter. resten skal ikke bruges
  • skyl alle grønsagerne til sovsen
  • skær dem ud i grove tern
  • læg dem i en gryde, og dæk med vand. tilsæt lidt salt
  • skal koges op, og simre i 20 minutter hvorefter det blendes til sovs og smages til med friskrevet muskat, peber og salt, og tilsættes de kogte kålstrimler.
  • hvis kartoflerne er færdige før kødet, så tag gryden af varmen og lad dem stå i vandet. Pil dem når kåldolmerne er færdige.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*