Pizza

image image image image image

4 pizzaer

dej

10 g gær
4 dl vand
350 g sigtet speltmel
250 g durummel
1 spsk koldtpresset oliven olie
1 spsk honning
1 spsk middelhavs salt

tomatsovs

1 ds tomatpurre
salt
4 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk basillikum
1/2 løg

Opløs gæren i vandet.
Hæld honning og halvdelen af melet i, rør godt rundt, til dejen er jævn.
Bland resten af melet, salt og olie i.
Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver glat.
Stilles på køl overdækket i minimum 12 timer, gerne 24 timer.
Til tomatsovsen skal du helst bruge friske krydderurter der hakkes fint.
Blend alle ingredienserne så massen bliver jævn.
Smag til med salt.
Smøres i et tyndt lag på pizza bunden, som skal ud af køleskabet en time før den skal bages.
Form fire pizzaer, kom fyld på, tomatsovs, ost og fx. bolognaise fra dagen før, eller hvad du synes er lækkert på en pizza.
Ovnen forvarmes til 250 grader.
Bages på en pizzasten i bunden af ovnen, eller på en bageplade med bagepapir, på nederste rille, til den begynder at tage farve, ca. 20 minutter.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*