Fond som sovseterninger

imageStegebenSkyskyterninger
Jeg plejer at lave en ordentlig portion fond, som jeg fryser ned i små portioner. Det kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren.

1 portion

2 kg kogeben – fra kalv/svin/kyllingeskrog m.m
½ knoldselleri
2 rødløg
2 almindelige løg
1 porre
1 hvidløg
1 stængel løvstikke
3 stængler timian
2 stængler rosmarin
4 stængler vintersar
1 tsk korianderkorn
1 tsk sennepskorn
salt
peber

Steg benene i en bradpande i ovnen til de er brune, og hæld dem over i en mellemstor gryde. Skær alle grønsager i store tern og hæld dem over i samme gryde som benene.
Hæld vand i gryden så det dækker + 5 cm. Tilsæt salt og peber.

Snør krydderurterne sammen med en madsnor, så de kan fiskes op igen, og læg dem i gryden. Kog det hele op, og lad det herefter simre stille og roligt i ca. 4 timer hvorefter benene tages op, resten koger videre i en times tid. Undervejs skummer du for grums og urenheder, altså fjerner grums fra toppen af gryden med en skummer. Si væden fra, og kog den yderligere ned, til en sky. Smag til med salt. Køles ned, og hældes over i isterningeposer, inden det bliver helt koldt, så er det nemlig blevet til sky, der ikke er flydende.
Nu har du “Sovseterninger”.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*