Chilli con carne

 

imageimageimageimageimage

4-6 personer

sovs
200 gram røde kidney bønner
500 g hakket oksekød
2 ds flåede hakkede tomater
1 frisk chili eller jalapenos, finthakket
salt
Peber
1 spsk paprika
1 tsk karry
2 løg, finthakket
1 helt hvidløg, finthakket
1 dl gulerod i små tern
1 dl seleri i små tern
olie

ris
vand
olie
4 dl natur ris

avocado dip:
2 avocado
3-5 spsk græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk hakket løg
lidt presset citron

Skyl bønnerne og læg dem i blød i ca. otte timer. Herefter skal de koges i et kvarter. Alternativt kan du bruge dåsebønner.
Blend ingredienserne til dippen og smag til med salt og peber.

Hæld lidt olie i en gryde, og brun oksekødet let. Tilsæt grønsager, karry og paprika og brun det hele i 2 minutter. Tilsæt tomatpurre, bønner og vand. Lad det hele simre i en times tid, rør rundt i det ind i mellem.

Kog risene i 30 minutter, hæld vandet fra og lad dem hvile i 10 minutter i gryden under låg.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*