4-6 personer
sovs
200 gram røde kidney bønner
500 g hakket oksekød
2 ds flåede hakkede tomater
1 frisk chili eller jalapenos, finthakket
salt
Peber
1 spsk paprika
1 tsk karry
2 løg, finthakket
1 helt hvidløg, finthakket
1 dl gulerod i små tern
1 dl seleri i små tern
olie
ris
vand
olie
4 dl natur ris
avocado dip:
2 avocado
3-5 spsk græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk hakket løg
lidt presset citron
Skyl bønnerne og læg dem i blød i ca. otte timer. Herefter skal de koges i et kvarter. Alternativt kan du bruge dåsebønner.
Blend ingredienserne til dippen og smag til med salt og peber.
Hæld lidt olie i en gryde, og brun oksekødet let. Tilsæt grønsager, karry og paprika og brun det hele i 2 minutter. Tilsæt tomatpurre, bønner og vand. Lad det hele simre i en times tid, rør rundt i det ind i mellem.
Kog risene i 30 minutter, hæld vandet fra og lad dem hvile i 10 minutter i gryden under låg.
Velbekomme.