4 personer
2 kartofler
1 løg
1 persillerod
Lidt frisk ingefær
4 fed hvidløg
1 porre
1/2 tsk hele fennikel
250 g champignon
2 dl hvidvin
lidt chili
salt
peber
2 skiver selleri
skræl nogle tynde skiver selleri til chips
1 spsk olie til stegning
lidt citron
flutes
Du kan også tilsætte kyllingekød, skær det i tern.
Vask alle grønsagerne og del porren i to stykker, bund og top. Porretoppen lægges til side. Hak hvidløg, den hvide del af porren, kartofler, løg, persillerod, ingefær, chili og selleri i små tern. Kog med vand, salt, fennikel og peber i 20 minutter. Blend det så suppen bliver cremet.
Hak porretoppen fint. Skær champignonene i store tern. Rist champignon på en pande I olien. Når de er brunet tilsættes lidt citronsaft, salt, peber og hvidvin. Koges et par minutter. Tilsættes suppen sammen med finthakket porre. Koges op. Hvis du tilsætter kyllingekød, skal det i nu.
Rist selleri chips i ovnen på 150 grader, til de er sprøde.
Suppen hældes i tallerkener, toppes med selleri chips og serveres med flutes til.