Græske frikadeller

image image image image image image

4 personer

Til frikadeller

  • 250 g hakket okse
  • 2 dl friskhakkede krydderurter
  • 1 æg
  • 6 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk madagascar peber
  • 1 spsk østerssovs
  • 1 spsk ribsgele
  • 2 dl groft revet primadonna ost
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 tsk salt

Til kartofler

  • 10 kartofler delt i 4
  • 200 g tapaspeber
  • 1 spsk olie
  • lidt salt
  • lidt peber

Til tzatiki

  • 1/2 agurk
  • 4 dl græsk yoghurt
  • et drys salt
  • 2 fed hvidløg

 

 

Kødet blandes med alle ingredienserne. Formes som store frikadeller med en ske.

Riv agurken, pres vandet fra, og bland det med yoghurt, presset hvidløg og lidt salt.

 

Kartoflerne vendes i olie og salt, og lægges i en grillbakke. Sættes på grillen med indirekte varme. Når de begynder at tage farve, tilsættes tapaspeber, blandes rundt. Samtidig med lægges frikadellerne på grillen, over kullene. Tages af, når de er brune.

 

 

Serveres eventuelt med flutes til.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*