4 personer
Til frikadeller
- 250 g hakket okse
- 2 dl friskhakkede krydderurter
- 1 æg
- 6 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk madagascar peber
- 1 spsk østerssovs
- 1 spsk ribsgele
- 2 dl groft revet primadonna ost
- 1 finthakket rødløg
- 1 tsk salt
Til kartofler
- 10 kartofler delt i 4
- 200 g tapaspeber
- 1 spsk olie
- lidt salt
- lidt peber
Til tzatiki
- 1/2 agurk
- 4 dl græsk yoghurt
- et drys salt
- 2 fed hvidløg
Kødet blandes med alle ingredienserne. Formes som store frikadeller med en ske.
Riv agurken, pres vandet fra, og bland det med yoghurt, presset hvidløg og lidt salt.
Kartoflerne vendes i olie og salt, og lægges i en grillbakke. Sættes på grillen med indirekte varme. Når de begynder at tage farve, tilsættes tapaspeber, blandes rundt. Samtidig med lægges frikadellerne på grillen, over kullene. Tages af, når de er brune.
Serveres eventuelt med flutes til.
Velbekomme.