Grillet kylling med en slags græsk salat og tzatiki

imageimageimageimage
4 personer

1 frisk kylling
1 økologisk citron
6 fed hvidløg
6 kogte kartofler fra dagen før
4 tomater
2 x 1/2 agurk
1 rødløg
2 dl lidt fetaost
1 dl kalamata oliven
en håndfuld Salat
salt
chili fra kværn
paprika
1/2 dl koldpresset olie
1 flutes eller franskbrød fra i går

Tænd ovnen på 225 grader. Gnub kyllingen ind i en blanding af salt, paprika og chili. Pensel den med olien. Skær citron og hvidløg (gem 2 fed hvidløg til tzatiki) i tern og fyld det i kyllingen. Luk med kødnåle. Brug stegetermometer og sæt kyllingen i nederste rille. Termometeret skal stå på 75 grader, så kyllingen kan stege videre imens den hviler. Skru ovnen ned på 175 grader efter 15 minutter. Når kyllingen er færdig, dækkes den med folie, og hviler 20 minutter. Du kan lave salaten imens den hviler. Sådan parteres en kylling.image

Skyl alle grønsager, men gem en 1/2 agurk til senere. Skær grønsagerne ud, som du bedst kan lide. Bland dem sammen i en skål.image

skær brødet ud i skiver på 1 cm. Pensel dem med olie, og drys revet parmesanost på. Rist i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.

Riv 1/2 agurk og vrid vandet ud af. Bland agurk med 3 dl græsk yoghurt, 2 pressede hvidløg og smag til med salt, peber og blasamico.

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*