Hjemmelavede grillpølser

image image image image

Til 6 personer

Jeg har valgt at lave to forskellige smagsvarianter.

Fælles ingredienser for begge pølser
1 kg nakkekam til at hakke
3 æbler
1/2 porre
2 løg
4 fed hvidløg
1/2 l fond
1 tsk Allehånde
1 tsk frisk revet Muskat
1 tsk paprika
170 g Revet prima donna ost
2 Æg
Lidt Citron
Salt
Peber

Svinetarm

Pølse 1
10-20 Oliven
1/2 Hvidløg
1 spsk Karry

Pølse 2
1/2 chili
5 Nelliker, stødes
1/2 spsk fennikel, knuses let
2 spsk Honning

Til rygning
Weber grill eller lignende
Ryge træ
Grillkul

Sørg for under hele hakningen, og også når du putter farsen i tarm, at alle ingredienserne har en temperatur på 2-4 grader.
Rens alle grønsagerne. Skær dem ud, så de kan gå i kødhakkeren. Vrid lidt citronsaft over og bland rundt. Stilles på køl.

Kødet skal være rigtig koldt. Læg det evt. I fryseren en time. Hak kødet 2 gange. 3. Gang hakker du grønsagerne med. Så blander du med resten af fælles ingredienserne. Deles op i to portioner. Stil på køl.
Når det er kølet ned, blander du ingredienserne i fra pølse 1 i den ene portion, og fra pølse to i den anden. Steg en lille klat af hver fars på en pande, for at smage på det. Juster med krydderi alt efter hvordan det smager. Stil den portion du ikke arbejder med på køl. Udvand din tarm i 10 minutter, i lunkent vand. Skyl den herefter igennem med koldt vand.

Gør pølsehornet vådt, og rul tarmen på. Kør farsen langsomt ud i tarmen. Når du er færdig, drejer du pølserne rundt, så de bliver 15 cm lange. Hvis de bliver for stramme springer de når du steger dem. Ryg dem evt. I rygeovn en halv times tid.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*