250 g hakket kalv eller okse
6 pølser
1 stort løg
1/2 hvidløg
3 gulerødder
2 skiver selleri
en håndfuld blandede krydderurter
en lille dåse tomatpurre
3 spsk paprika
1/2 l hvidvin
2 dl oksesky
20 kartofler
1/4 dl mælk
2 spsk smør
salt
peber
Brun oksekødet.
Skyl og hak hvidløg og løg.
Skyl, skræl og riv gulerødder og selleri, på den grove side.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og selleri til kødet, når det begynder at tage farve, og steg det hele ved svag varme.
Tilsæt krydderierne og tomatpurre og rør rundt.
Tilsæt sky og vin.
Lad det simre i 20 minutter hvorefter pølserne tilsættes. Lad det simre i 5 minutter.
Skræl kartoflerne og kog dem i 20 minutter ved svag varme. Tag dem af varmen og rør dem rundt i røremaskinen, eller mos dem igennem en si, og rør rundt med salt, peber lidt mælk og smør.
Velbekomme!