Jordbæris

image image image image image image image

Jeg elsker is, men er træt af det sætter sig på sidebenene. Jeg vil derfor forsøge mig med en jordbæris, hvor jeg bruger stevia i stedet for sukker, og græsk yoghurt i stedet for fløde. Jeg får en kaloriefattig is ud af det, som kan spises uden dårlig samvittighed. Opskriften jeg har lavet er her:

  • 1 bakke jordbær, bland gerne med andre bær ialt 500 g
  • 1 spsk limesaft
  • 2 spsk hemesetas stevia pulver
  • 1 1/2 dl sødmælk
  • 400 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 knivspids salt
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • chokoladedrys

Rens og vask frugten. Blænd frugten. Varm frugt, limesaft og salt op i en gryde, og rør rundt ved svag varme, til den bliver tyk som sirup. Køl massen ned.

Pisk æg og stevia sammen.

 

 

 

Varm yoghurt og mælk op uden at koge, tilsæt æggemassen og varm op. Bland det hele sammen, og stil det på køl natten over.

 

Kør isen i din ismaskine til den er cremet, eller frys den i fryseren i 4 timer. Server med chokoladedrys og friske bær.

Isen smager godt, på trods af der er stevia og græsk yoghurt i. Du kan lave den med alle slags frugter og bær.

 

Velbekomme.

2 Replies to “Jordbæris”

    • Hej
      Du kan godt lave isen uden ismaskine, så skal du bare røre rundt i ismassen, når den er i fryseren, indtil den er frosset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*