Kylling i snobrød med sovs af champignon og grillede kartofler

imageimageimageimageimageimage2 personer

500 g stegt eller kogt kyllingekød-evt. rester fra dagen før
1 spsk friskhakket rosmarin
10 kartofler
250 g champignon
et skvat citron
2 dl hønsefond
1/2 dl 4 % fløde
to tomater
1 spsk honning
40 små grønne bønner
lidt olie til pensling
salt
peber

Snobrød

1 1/2 dl vand
50 ml olie
15 g gær
1 æg
1 tsk salt
1 spsk honning
300 ml durummel
350-400 ml sigtet speltmel

Start med at lave dej til snobrød. Lun vandet i en gryde til det er lillefingervarmt, 37 grader. Smulder gæren i røreskålen. Bland vand og gær til alt gæren er opløst. Tilsæt mel, salt, æg, honning og olie, og rør det i 5 minutter. Lad dejen hæve i ca. 1/2 time, til den er dobbelt så stor.

Skræl og skyl kartoflerne. Skær riller i toppen af dem, der ikke går igennem. Pensel med olie. Placeres i ovnen i midterste rille og skal have ca. 1 time.

Form to små boller ud af dejen, som du ruller ud til en cirkel, ca. 1/4 cm tyk. Vikkel dejen rundt om kyllingestykkerne, som du først skal fjerne ben fra, og duppe tørre. pensel med olie, og drys rosmarin over. lad dem hvile til kartoflerne har været i ovnen en halv time. inden du sætter dem i ovnen, prik huller i dejen, så dampen kan komme ud af den. Skyl champignon, lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Skær dem i kvarte. Brun dem i en gryde med lidt olie i. Når de begynder at tage farve, kommer du lidt salt og peber på. Brun dem indtil alt væden er væk. Tilsæt et skvat citron, rør rundt. Tilsæt hønsefond og til sidst fløde. Kog op. Smag til med salt og peber.

Skyl tomaterne. Skær et kryds i dem, og sæt dem i ovnen. De skal have ca. 15 – 20 minutter.

Skyld bønnerne, og skær toppen af dem. Varm en pande op, og kom lidt olie og honningen på. Vend bønnerne i det, og tilsæt salt og peber. De skal ikke have lang tid før de er færdige.

Velbekomme.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*