2 personer
- 1 svinemørbrad
- 200 g svampe
- 2 tomater
- 250 ml 4% fløde
- 1 dl fond
- lidt citronsaft
- 12 grønne asparges
- 6 skiver rugbrød
- 2 håndfulde salat
- salt
- peber
- 1 spsk olie
Puds mørbraden af, fjern bimørbraden. Skær den ud i 6 lige store stykker. Bank dem flade, og krydder med salt og peber. Steges på en pande med lidt olie, til de er gyldenbrune. Pakkes i stanniol og hviler 20 minutter.
Skyl salat og asparges. Placer rugbrød på en tallerken, med salat på. Steg asparges ved middel varme, i lidt olie. Krydder med salt og peber. Tag dem af varmen når de har farve på begge sider.
Rens svampene og skær dem i store tern. Steges ved middel varme, til væden er væk, og de begynder at tage farve. Krydder med salt og peber. Tilsæt citronsaft, fond og fløde. Kog op under omrøring og smag til med salt og peber.
Læg mørbradbøfferne ovenpå salaten, med sovs og asparges henover. Pynt med tomatbåde. Velbekomme.