Soltørrede tomater

 

imageimageimageimageimageimageimageimage

Til en portion

En halv bradpladefuld tomater
1 tsk fint himalayasalt
En håndfuld krydderurter fx. timian og rosmarin
1 citron eller lime
3 -4 fed hvidløg
Atamon til at rense glasset/beholderen med. Tomaterne skal i
god olivenolie så det dækker tomaterne, efter de er tørret

Varm ovnen op til ca. 70 – 90 grader. Skyl tomater og krydderurter.

 

 

 

Skær tomaterne i halve, så alle dens kamre bliver blotlagt, se billedet.

 

 

 

 

Læg dem med den åbne side opad.

 

 

 

Pres citronsaften ud over tomaterne.

 

 

Mas krydderurterne, så deres olier og smagsstoffer bliver vækket. Drys dem over tomaterne.

 

 

Stil tomaterne ind i ovnen, der gerne må stå på varmluft. Lad dem blive i ovnen til alt væde er tørret ud af dem. De må ikke tage farve. Cherrytomater skal have ca. 4 timer, almindelige tomater det dobbelte.

 

Kør en sjat atamon rundt i glasset, også i låget. Hæld det overskydende ud. Kvas hvidløg og læg dem i bunden af glasset. Hæld tomaterne over. Dækkes med olien og stilles på køl.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*